Μικρές Κυκλάδες είναι το όνομα μια απλής, αλλά φτιαγμένης με αυτό που λέμε σπιτική φροντίδα ταβέρνας σε μια ήσυχη γειτονιά της Ηλιούπολης. Βρίσκεται μακριά από πιάτσες και στέκια, κάτι που δεν την εμποδίζει να γεμίζει με το φανατικό κοινό της. Άνετα τραπέζια, που το καλοκαίρι βγαίνουν έξω, με θέα στο παρκάκι και τη δροσιά των πεύκων. Η επιλογή του ονόματος δεν προσπαθεί να μιμηθεί ή να προκαλέσει αναίτιους συνειρμούς. Εκφράζει τα βιώματα και τις μνήμες του ιδιοκτήτη της, Αντώνη Κωβαίου από τη Σχοινούσα, όπου γεννήθηκε και ξεκίνησε το 1995 το πρώτο κατάστημα εστίασης.

01 - Welcome
mikres-kuklades-ilioupoli-hero

Excuisite food, unforgettable atmosphere...

Μικρές Κυκλάδες είναι το όνομα μια απλής, αλλά φτιαγμένης με αυτό που λέμε σπιτική φροντίδα, ταβέρνας

_R5A6869-shrimp
ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

Εμμονή στην επιλογή καλής πρώτης ύλης με συνέπεια και χρονική διάρκεια

Είναι φορές που σκέφτεσαι ότι η συνταγή για να πετύχει ένα εστιατόριο φαντάζει σχετικά απλή. Εμμονή στην επιλογή καλής πρώτης ύλης με συνέπεια και χρονική διάρκεια χωρίς συμβιβασμούς με σεβασμό στη μεταχείριση των υλικών, ο οποίος προκύπτει όχι μόνο από την εμπειρία και τη γνώση, που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες, αλλά και από μια καλή προσωπική αίσθηση της ισορροπίας. Αυτή ακριβώς είναι η δουλειά που γίνεται εδώ και κάνει τις Μικρές Κυκλάδες να ξεχωρίζουν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ψαροταβέρνες.

Ο ιδιοκτήτης προμηθεύεται την καλύτερη πρώτη ύλη – το διαπιστώνεις σε κάθε πιάτο – και ο σεφ στην κουζίνα φροντίζει να δίνει πνοή στο φαγητό. Τον ρόλο αυτό έχει αναλάβει ο Σταύρος Σπανέλης – νησιώτης κι αυτός, με καταγωγή από την Λέσβο – και τα καταφέρνει με τον καλύτερο τρόπο, αφού στα πιάτα που γεύεσαι αισθάνεσαι τη φροντίδα του καλού σεφ, χωρίς να διαπιστώνεις ότι έχουν καταπιέσει την πρώτη ύλη.

logo-hlioupolh
logo-m.k-fish-only
03 - Gallery
antonis-kovaios
05 - Our Philosophy
_R5A6895-dish

Θαλασσινές Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη γευστική πορεία των Μικρών Κυκλάδων από την Σχοινούσα. Σας παρουσιάζουμε τις κλασσικές μας συνταγές σε μια αρμονική σύνθεση με νέες, παραδοσιακές αλλά και δημιουργικές προτάσεις. Φροντίζοντας να αξιοποιήσουμε τις αγνές μας πρώτες ύλες και δίνοντας μορφή στις δικές σας γευστικές αναζητήσεις.

Τα προϊόντα μας είναι με ονομασία προέλευσης:
Αμοργός: παξιμάδια, ρακόμελο, Άρτα: χέλι καπνιστό, Εύβοια: όστρακα, σύκα, καραβίδα, γαρίδα, Ηράκλεια: αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, μέλι, Ίος: σκοτύρι, κάπαρη, ξυνομυζήθρα, Καλαμάτα: ελαιόλαδο, σύκα, Κάλυμνος: αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, Κίμωλος: κάπαρη, πελτές, ελίτσες, τυρί, αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια Κοζάνη: κρόκος, Κουφονήσια: αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια Κρήτη: ελαιόλαδο, παξιμάδι, ντοματάκια, Κύθηρα: παξιμάδια με ελαιόλαδο, Νάξος: αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, πατάτες, κίτρο, κερασάκι γλυκό, αρσενικό τυρί, γραβιέρα Μεσολόγγι: γαμπάρη, αυγοτάραχο, Πάρος: αστακοί, ψάρια, καλαμάρια, χταπόδια, ξύδι, κρασί Ρόδος: αυγοτάραχο τόνου, θαλασσινά φύκια, πεταλίδες Σαντορίνη: κρασί, ντοματάκια, ντοματοπελτές Σύμη: γαριδάκι Σύρος: λουκούμια, κριταμο, κάπαρη, Σχοινούσα: φάβα, κατσικίσιο τυρί, χόρτα, ξυνομυζηθρα, ψάρια, αστακοί, μαλάκια,
Τήνος: κρίταμο, κάπαρη, αγγιναράκι, Χίος: μαστίχα δάκρυ, μαστίχα λικέρ, μαστιχέλαιο, κρίταμο.

Ωράριο

Καθημερινά
13.00 – 24.00

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πανταζή 56, Ηλιούπολη

T

Email